Vegetariskt julbord del 5 – Rödkålssallad

Härligt fräsch och färgsprakande!

Om kål någonsin har haft ett dåligt rykte så upphävs det genast med denna sallad.

Juliga smaker och krispighet gör den perfekt på julbordet.

Rödkålssallad med apelsin och valnötter, 6 port

1/4 rödkålshuvud

4 st apelsiner

100 g valnötter

1 dl hackad bladpersilja

150 g torkade tranbär

Dressing:

1 dl rapsolja

1 msk dijonsenap

0,25 dl äppelcidervinäger

1 krossad vitlöksklyfta

salt och peppar

råströsocker

1. Strimla rödkålen tunt med en osthyvel. Skär bort skalet på apelsinerna och dela dem i bitar. Hacka valnötter och persilja.

2. Blanda allt i en skål.

3. Vispa ihop dressingen och häll över salladen.



 

Etiketter: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.