Vegetariskt julbord del 6 – Sillsallad utan sill

Nu har väl kanske de flesta av er bestämt vad ni ska äta på julafton och gjort bort julhandlandet men här kommer det sista vegetariska julreceptet som jag verkligen vill lyfta fram. Tycker det här till och med blev godare än vanlig sillsallad och passar nog även efter jul!

Rätten innehåller många säsongsanpassade råvaror. Tänk på att köpa svensk KRAV-märkt potatis (finns t o m västerbottnisk sådan i affären)! Potatisen är annars en av de mest besprutade grödorna vi har.

Sillsallad, 10 port

8 kokta, skalade och tärnade potatisar

10-15 tärnade inlagda rödbetor + 1 dl spad

2 skalade och hackade syrliga äpplen

1 dm tunt strimlad purjolök

3 msk bostongurka

3 msk kapris

2 msk rapsolja

1 tsk salt

1 krm nymalen svartpeppar

(3 hårkokta ägg och gräddfil till servering)

1. Blanda och smaka av! Servera med äggklyftor och gräddfilsklickar.

Etiketter: , ,

En kommentar

  1. Krister Klermalm

    Med Rubriken till receptet som innehåll i bägaren/skålen. formen av receptet påminner om en bägare eller skål – jag jobbar själv med text och grafiskform mm – får det att lysa upp lite mer av hela texten.
    Bra information för övrigt kring receptet. Små enkla tips på vägen till affären är välkommande och som stöd i sitt handlande av matlagningen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.