Ugnsbakad sej med röbets och quinoasallad
Hur kan det vara så gott med fisk ibland?
Jag hade väldiga "cravings" efter det som resulterade i en riktigt saftig ugnsbakad sej. Receptet är enkelt och knepet egentligen bara att tillaga på lite lägre temperatur.
Med den här salladen så blir det verkligen en komplett måltid med massa nyttigheter. Lägg även till ett glas kall mjölk eller havredryck och middagen är räddad!
Mums!
Ugnsbakad sej med rödbets och quinoasallad, 4 port
1 pkt (ca 400g) MSC-märkt sej
rapsolja
flingsalt med jod
2 dl quinoa
3 små rödbetor
1/2 röd lök
en skvätt balsamico
1 dl hackad persilja
salt och peppar
rivet citronskal
1. Värm ugnen på 150 grader. Smörj in fisken i olja och salt. Lägg i ugnsform och tillaga i ca 12-15 min.
2. Koka quinoan enligt anvisningar på paketet.
3. Skala rödbetorna och skär dem i små klyftor. Koka i lättsaltat vatten i ca 15 min eller tills de blivit mjuka.
4. Skala och skiva en röd lök tunt. Blanda quinoa, rödbetor, lök, balsamico och persilja i en skål. Salta och peppra.
5. Lägg upp salladen på en tallrik och lägg fisken på. Riv citronskal och pressa ev lite citronsaft över.
Per portion: 410 kcal
Senaste kommentarerna