Raw food kladdkaka

Raw Food verkar verkligen vara på gång!

Det som är så kul är att man kan göra nyttig "godis" som är sprängfyllt med energi och näringsämnen. Raw food är även väldigt mättande så det är svårt att överdosera mängderna även om det är otroligt gott.

Här är min raw foodvariant av den svenska klassikern: kladdkaka. Om man vill kan man forma den som en tårtbit och servera med lite färsk frukt och bär.

För att underlätta för magen kan du lägga aprikoserna i blöt över natten. Släng dock inte blötläggningsvätskan utan den går att använda i bakning senare. Självklart går det bra att göra kakan även utan att blötlägga aprikoserna!

Raw food kladdkaka, 2-4 port

2 dl mandel

8-10 osvavlade aprikoser

1-2 msk honung

3 msk kakao

1/2 pressad apelsin

ev havredryck

1. Kör mandeln till ett mjöl i matberedaren.

2. Tillsätt kakao och kär i mixern tills det blandat sig.

3. Tillsätt aprikoser, honung och apelsin. Kör till en seg massa.

4. Om du vill ha kakan kladdigare tillsätt lite mer vätska, t ex havredryck. Kör mixern igen.




 

Etiketter: , , ,

2 kommentarer

  1. NinaS.

    Det där är riktigt gott faktiskt! Gärna med en klick vaniljspetsad cashewgrädde och färsk frukt som du säger.

Lämna ett svar till Maria Avbryt svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.