Paprikasoppa och fyllda pitabröd

 

Galet gott!

Se hit du som letar en mumsig vardagsmiddag som på samma gång är enkel, snabblagad, och hälsosam.

Det går att dock att göra det lite omständigare för sig. För självklart kan du grilla dina egna paprikor, använda en naturell crème fraîche och smaksätta själv med chili och andra kryddor. Men nu pratar vi riktigt busenkelt.

Testa själv så kommer du märka att vegetarisk mat kan vara okonstlad, supergod och inte att förglömma fantastiskt färgsprakande!

Paprikasoppa, ca 3-4 port

2 gula lökar

3 vitlöksklyftor

1 burk krossade tomater

1 burk grillad paprika (ca 200g)

1 buljongtärning + 5 dl vatten

1 burk crème fraîche mexican-chili

ev salt och peppar

1. Skiva lökarna och fräs dem i oljan från de grillade paprikorna eller i rapsolja.

2. Lägg över löken i en kastrull. Häll över avrunna paprikastrimlor, krossade tomater och buljong + vatten. Låt puttra ca 5-8 min.

3. Mixa soppan och tillsätt crème fraîche. Smaka ev. av med salt och peppar.


Fyllda pitabröd, 4 port

4 pitabröd

2 stora morötter eller 4 små

1 pkt fetaost

1. Medan soppan kokar på spisen så passa på att värma pitabröden i ugnen.

2. Riv morötterna och blanda med smulad fetaost.

3. Fyll pitabröden med morotsblandningen.

Etiketter: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.