Morotssoppa med ingefära och apelsin

 

Förutom fredagsmyset har jag också kokat en stor sats morotssoppa med ingefära och apelsin ikväll.

Detta ska vi servera på öppet hus för Seniorgemenskap på Klossen, Ålidhem imorgon.

Fantastiska smaker och med Oatly iMat blir soppan riktigt krämig och god. Tänkte att jag skulle delge er soppan eftersom det är perfekt att göra en så här stor sats och sedan frysa in i lunchlådor. Hälsosamt, enkelt och klimatvänligt!

Morotssoppa med ingefära och apelsin

4 st gula lökar

rapsolja

1 kg morötter

4 cm ingefära

14 dl vatten

salt och peppar

salladskrydda eller örtsalt

2 pkt Oatly iMat (500 ml)

1 apelsin

1. Skala och finhacka den gula löken. Fräs mjuk i olja.

2. Riv morot och ingefära, blanda ihop och tillsätt i lökfräset. 

3. Häll över vattnet och låt koka i ca 10 min tills morötterna är mjuka.

4. Mixa och tillsätt Oatly iMat samt pressad apelsin och mixa lite till.

5. Smaka av med salt, peppar och salladskrydda. 

 

Etiketter: , , ,

4 kommentarer

  1. Anna Vrede

    Svar till Mårtenssons kök (2011-01-30 21:28)
    Låter ju jättemysigt med tisdagssoppa. Nästan så att man vill införa den traditionen själv 🙂 Tack detsamma!

Lämna ett svar till Anna Vrede Avbryt svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.