Hundsnack och inte mycket mer!

Det är bäst jag varnar för nu blir det hundsnack och inte speciellt mycket mat! Ja det skulle vara hundgodis isåfall 🙂

Kom just in från ett intensivt träningspass med min hund Ceasar. Först en timmes rask promenad och sedan på det, ett kombinerat freestyle och lydnadspass. Utan musik då förstås men med alla roliga tricks man får göra i freestyle.

Jag brukar alltid klaga på hur mycket jobb det är med att ha hund och särskilt nu när vi har extremt mycket att göra på utbildningen. Men när det kommer till kärnan så skulle jag nog inte klara mig genom dessa perioder utan en vovve. En varelse som måste matas, rastas, motioneras, uppfostras, sällskapas och aktiveras. Jämnt och ständigt utan möjlighet att anpassa sig efter mitt stressade schema.

Och det är så himla bra att ha en sådan hemma! För mitt uppe i den hektiska vardagen då jag sitter superfokuserad framför datorn för att plöja igenom den stora mängd vetenskapliga artiklar, litteratur och andra uppgifter som måste göras så läggs det plötsligt ett hundhuvuvd i knät och det enda man ser är två ögon som kollar upp på en och ber om uppmärksamhet. Då inser man att världen inte bara kretsar runt en själv. Jag tror man blir mer ödmjuk och dessutom mer avslappnad och definitivt hälsosammare.

Visst kan jag erkänna att både hund och katt är till salu eller till och med bortskänkes gratis inför varje tentaomgång men det ångrar man snabbt eftersom det är faktiskt är en anledning att få 2-3 långa promenader varje dag, i ur och skur, oavsett tidsbrist eller att man helst skulle vilja spendera kvällen i soffan.

Så om du har möjlighet och intresse, bli hundägare så får du en perfekt anledning till ett aktivare och hälsosammare liv! Ett åtagande på upp till 15-16 år visst, men definitivt värt det i slutändan.

 

Etiketter: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.