Glutenfria chiliplättar med morotstzatziki

Frisk och pigg? Nja inte direkt, egentligen helt och hållet slutkörd. Efter att ha lagat mat blir det att vila resten av dagen. Men matlagningen är viktigare för mig än jag trodde. Det är det som ger livsglädje och tillsammans med träning så håller man sig glad och lycklig. Mer behövs inte. Tur att man är en rätt så enkel figur haha. En figur som dock behöver ta det lugnt ett tag men jag ska försöka komma med lite fler inlägg och lite mer matinspiration framöver.

Dagens lunch blev glutenfria plättar. Helt enkelt eftersom jag har en del glutenfria mjöler kvar efter skoluppgifterna i celiaki. Men dessa går hur enkelt som helst att göra på vanligt mjöl eller varför inte bovetemjöl? Så blir det små blinier 🙂 Med fördel kan du använda salladslök istället för purjolök och tillsätta 1 msk sesamfrön. Jag älskar morotstzatzikin med kombon vitlök och citron. Enkelt men genialt.

Glutenfria Chiliplättar

100 g mjöl (glutenfritt)

1 ägg

150 ml sojadryck

1 finhackad urkärnad röd chili

5 cm strimlad purjolök

1 tsk koriander

1 tsk salt

1. Vispa mjöl, ägg och sojadryck.

2. Rör ner chili, lök, koriander, och salt.

3. Ställ svalt medan du gör tzatzikin. Stek sedan i lite olja.


Morotstzatziki

1 stor riven morot

150 ml turkisk yoghurt

1 vitlöksklyfta

rivet citronskal

salt och peppar

1. blanda ihop riven morot, yoghurt och vitlök ordentligt. Smaka av med citronskal, salt och peppar.




 

Etiketter: , , ,

En kommentar

  1. Ann-Sofi

    Åh vad gott det lät, morotstzatziki har jag testat och det var himmelskt gott. Chilipannkakor gjorde jag en gång men plättar är ju plättar:)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.