Snabba limpan med soltorkade tomater

 

Här har ni ett riktigt gott bröd!

Smakrikt, saftigt och i detta fall glutenfritt men det går lika bra att göra brödet på hälften vanligt vetemjöl eller dinkelmjöl och hälften med grahamsmjöl. Riv lite parmesan över innan du skjutsar in det i ugnen och njut sedan av ett nybakat bröd som inte behöver varken smör eller något annat pålägg.

Snabba limpan med soltorkade tomater

200 g glutenfritt mjöl med fiber

1 tsk salt

2 tsk bakpulver

1 tsk bikarbonat

3 dl fil

3 ägg

1 tsk tomatpuré

2 msk rapsolja

50 g soltorkade tomater

handfull pumpafrön

25 g riven parmesan

1. Sätt ugnen på 175 grader

2. Blanda ihop mjöl, salt, bakpulver och bikarbonat.

3. Vispa ihop fil, ägg, tomatpuré och olja. Vänd ner i mjölblandningen och tillsätt finstrimlade soltorkade tomater, pumpafrön och hälften av parmesanen.

4. Häll smeten i en smord avlång form på ca 1 l och toppa med resten av parmesanen. 

5. Grädda ca 50-60 min och låt svalna på galler. 



 

Etiketter: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.