Ett lass med frasiga våfflor

Sportlovstider häromkring som inleddes med Vasaloppet igår och fortsätter med fantastiskt fint väder idag.

Själv hade jag tänkt hänga i backen med snowboarden i helgen men tycker att snön är liiite väl hård för min smak. Hoppas på att det kan komma någon flinga med snö till så att man får njuta av vintern när den är som bäst. I solsken på skidor och medhavd matsäck 🙂

Oavsett om man har möjlighet eller lust att sporta denna vecka så kan man ju i alla fall få äta våfflor som hör denna säsong till. Den 25 mars firar vi våffeldagen eller vårfrudagen som den kallades förr. Så detta blir som en upptakt med frasiga och mättande våfflor som fungerar som en ordentlig måltid.

Jag serverade mina våfflor med en råkostsallad på morot, äpple och pressad citron, björnbär och en klick naturell turkisk yoghurt. Siktade lite florsocker över för sötman.

Blåbärsvåfflor med citron, 4 port

3 dl eko vetemjöl

2 dl eko grahamsmjöl

1 1/2 tsk salt

2 tsk bakpulver

8 dl eko mjölk

75 g eko smör

4 eko ägg

rivet skal från 1 eko citron

2 dl frysta blåbär

1. Blanda de torra ingredienserna med hälften av mjölken.

2. Smält smöret och häll i resten av mjölken. Vispa ner det i smeten och tillsätt äggen.

3. Låt smeten svälla i 20 min.

4. Riv ner citronskal och tillsätt blåbären försiktigt.

5. Värm ett våffeljärn, pensla med smält smör och grädda våfflorna gyllene.

 

 

Etiketter: , , ,

En kommentar

  1. Krister Klermalm

    Matan smakar bäst när du är ute och rör på dig.
    Men du, rätta till laggen och lägg till en eller två till så har du en våffeltårta på min födelsedag den 25 *smile*

Lämna ett svar till Krister Klermalm Avbryt svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.