Ekomat kan få maten att räcka till

 

Intressant. Får ofta höra kommentarer om att ekologisk odlad mat inte kommer räcka till alla människor i en värld där redan många svälter. Att det är lyx för några få rika västerlänningar.

Det har nu kommit en FN-rapport som visar att ekologisk odling kan komma att fördubbla matproduktionen på 10 år samt motverka klimatförändringar och fattigdom.

Man har alltså kunnat visa att ekologiskt är hållbart i längden!

Man poängterar dock svårigheten att "konvertera" för rikare länder som är så beroende av olja och kemikalier vid matproduktionen.

Ni kanske inte är så förvånade att vi får en hållbarare livmedelskedja och friskare jordar av ekologisk odling men det är stort att kunna visa siffror på vad som är bra. Då är dessa rapporter toppen!

Läs rapporten här.

 

Etiketter: , , , ,

4 kommentarer

  1. Miss Minnalainen

    Intressant inlägg, förresten har du sett dokumentären ”Stek åt alla”? Den tar upp det faktum att köttet inte kommer att räcka till alla i framtiden och vad forskarna gör för att förhindra det.

  2. Anna Vrede

    Svar till Miss Minnalainen (2011-03-18 10:18)
    Jorå den fanns kvar! Faktiskt riktigt bra 🙂 Saknar dock info om svensk köttindustri men det är bra att man belyser varför det utländska köttet kan vara så billigt… Ska länka här på bloggen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.