Grön matlagning
Måste ju få berätta om starten av vår matcirkel tidigare i veckan!
Vi fick träffa 8 härliga deltagare som var riktigt taggade att få sig lite vegetarisk matinspiration. Otroligt duktiga var de också måste jag tillägga.
Denna första träff hade jag och Nina planerat lite plockmat med dippar, röror, foccacia och vitlöksbröd. Lite tapas style sådär.
Enkelt men ändock supergott!
I slutändan ska dessa träffar resultera i en kokbok i Grön matlagning och jag hoppas kunna visa er massa bilder men även recept som vi tillsammans har samlat under cirkelns gång.
Nu får ni hålla till godo med receptet på två riktiga höjdare som är klara på ett kick.
Rödbetsröra
500 gram rödbetor
100 gram fetaost
2 msk olja
1 nypa färsk basilika
salt och peppar
1.Koka rödbetorna och skala dem.
2.Mixa rödbetor, fetaost, basilika och olja till en halvslät röra.
3.Smaka av med salt och peppar.
Morotstzatziki
5 dl turkisk yoghurt
2 rivna morötter
1 rivet äpple
2 pressade vitlöksklyftor
skal från 1 citron
salt och peppar
1.Blanda ihop alla ingredienser.
2.Smaka av med salt och peppar och ställ svalt en stund.
Senaste kommentarerna