Groddade vegbullar
Vegetariska köttbullar eller vegbullar går att göra på en himla massa bra sätt. Ofta blir resultatet något som både den köttfrälste och vegetarianen kan ta till sig. Ni som läst bloggen en tid kanske kommer ihåg höjdarreceptet från julbordsserien. De vegetariska frikadellerna som gjordes på mandel – klicka här.
De här vegbullarna är lite speciella eftersom de görs på groddade bönor. Det ger en speciell smak, ett fantastiskt näringsvärde samt att de ev kan bli lite skonsammare mot magen. Receptet är en variant på mungbönsbiffarna från studiecirkeln som jag la ut för någon vecka sen.
Hittade ett paket med groddade kikärtor, kideybönor och gula ärtor i grönsaksdisken hos COOP forum för ett tag sedan men självfallet går det att grodda egna. Ett inlägg på hur du gör det kommer senare i veckan!
Groddade vegbullar, 4 port
3 dl groddade bönor (valfri sort)
3 dl kokt matvete (enligt anvis. på förpackningen tillsammans med buljong)
2-3 soltorkade tomater
1 msk soja
2 klyftor vitlök
2-3 msk hackad röd lök
1 tsk spiskummin
1 tsk koriander
salt och peppar
rapsolja
1. Mixa ihop alla ingredienser till en smet. Smaka av med salt och peppar.
2. Forma små bollar av smeten.
3. Stek i rikligt med rapsolja tills de är gyllene runt om.
Senaste kommentarerna