Magnifika wraps och båtpicknick
Har hittat en helt underbar blogg som heter Green Kitchen Stories. Kommer nog laga mycket därifrån i sommar tror jag.
Hur som helst så hade familjen som driver bloggen kommit på en supersmart wrap som jag var tvungen att prova när det blev dags för vår båtpicknick. En båtpicknick som förövrigt slutade med att tre dietiststudenter blev strandsatta pga en storm men sedan räddade av två killar i en minitraktor med släp. Några turister förbarmade sig också över oss och bjöd oss på kycklingkorv och lät oss värma oss vid deras brasa. Helt fantastiskt vad det finns snälla människor!
Vegowraps till picknicken, ca 6 st
6 st tortillabröd
salladsblad
knippe gräslök
3 st rödbetor
100 g getost
svartpeppar
1,5 dl röda linser
1 msk grönsaksfond/buljongtärning
100g rostade sötmandlar
1/2 pressad citron och citronskal
2 dl eko quinoa (valfri färg)
1 dl eko russin
1/2 pressad citron
1. Koka rödbetor och mixa ihop tillsammans med getost. Smaka av med svartpeppar.
2. Koka linserna i vatten med buljong i ca 10 min. Mixa ihop med de rostade mandlarna (torrosta i en stekpanna). Smaka av med citron.
3. Koka quinoa enligt anvisningar på paketet. Mixa ihop med russin och smaka av med resten av citronen.
4. Lägg ut tortillabrödet och bred ut en klick rödbetsröra i en stor cirkel. Fortsätt med quinoaröran och linsröran. Toppa med sallatsblad och hackad gräslök.
5. Vik ihop till wraps och slå in i folie.
Senaste kommentarerna