Ingen sommar utan paj
Förmiddagen har vi dietiststudenter ägnat åt pajpartaj i solen.
Vilken sommarkänsla att sitta och ta det lugnt i trädgården, äta paj, prata och skratta.
Det bjöds på key lime pie, bärpaj med ljuvlig fyllning och smultäcke samt läskande citron- och ingefäraiste.
Härliga dagar!
Key lime pie
200 g eko digestive
100 g smör (svenskt)
1 burk kondenserad mjölk (ca 400 g)
4 st äggulor
skal och saft från 5 st lime
1. Sätt ugne på 175 grader.
2. Krossa digestivekexen till små smulor och blanda ihop med smöret.
3. Tryck ut degen i en pajform, ca 22 cm i diameter och förgrädde i mitten av ugnen ca 10 min. Låt svalna.
4. Rör ihop kondenserad mjölk, äggulor och limeskal samt saft. Låt stå i 30-60 min och sila sedan bort skalet i en sil med finmaskigt nät.
5. Häll limesmeten i pajskalet och bred ut. Grädda i mitten av ugnen ca 18-20 min.
6. Låt svalna och servera med limeskivor och vispad grädde.
Senaste kommentarerna