Midsommarsallad
Lite nicoiseinspirerat men i verkligheten baserat på det jag hade hemma. Detta är en vegetarisk sallad men självklart kunde jag ha lagt till lite sill också.
Prova gärna att tillsätta kronärtskockor på burk!
Vegetarisk midsommarsallad, 4 port
6-7 st kokta färskpotatisar
1 citron
olivolja
salt och peppar
100 g salladsblad av valfri sort (använde även maskrosblad)
2 kokta ägg
5 färska champinjoner
50 g fetaost
10 st oliver
gräslök
1. Dela de kokta potatisarna och lägg dem i en skål.
2. Riv över citronskal och pressa sedan över citronsaften.
3. Häll rikligt med olivolja över samt salt och peppar.
4. Blanda ner salladsbladen och oliver.
5. Skiva champinjoner och fräs i lite olja. Smula fetaost över.
6. Lägg champinjonbladningen över potatissalladen.
7. Dela äggen och lägg överst. Klipp gräslök på toppen.
Senaste kommentarerna