Midsommarsallad

Lite nicoiseinspirerat men i verkligheten baserat på det jag hade hemma. Detta är en vegetarisk sallad men självklart kunde jag ha lagt till lite sill också.

Prova gärna att tillsätta kronärtskockor på burk!

Vegetarisk midsommarsallad, 4 port

6-7 st kokta färskpotatisar

1 citron

olivolja

salt och peppar

100 g salladsblad av valfri sort (använde även maskrosblad)

2 kokta ägg

5 färska champinjoner

50 g fetaost

10 st oliver

gräslök

1. Dela de kokta potatisarna och lägg dem i en skål.

2. Riv över citronskal och pressa sedan över citronsaften.

3. Häll rikligt med olivolja över samt salt och peppar.

4. Blanda ner salladsbladen och oliver.

5. Skiva champinjoner och fräs i lite olja. Smula fetaost över.

6. Lägg champinjonbladningen över potatissalladen.

7. Dela äggen och lägg överst. Klipp gräslök på toppen.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.