Potatis och äppelcurry

Indiskt igen haha. Man skulle ju kunna tro att det är höst med tanke på alla mustiga currys som äts. Fast med en temperatur på ungefär 15 grader ute och mulet/regn så är det kanske inte så konstigt att man blir sugen på det. Sen så är det ju så gott!

I det här receptet skulle säkert sötpotatis och kyckling passat in men jag körde på en vegetarisk variant med något mycket säsongsanpassat. Färskpotatis!

Krydda gärna mer än det står i receptet. Smaka av och våga sätta smak ordentligt.


Potatis och äppelcurry, minst 4 port

2 stora gula lökar

1 äpple

6 st färskpotatisar

1,5 dl röda linser

2 tsk currypulver

1 tsk gurkmeja

1 tsk chilipulver

1 tsk koriander

rapsolja

2 burkar krossade tomater à 400g

4-6 dl vatten

2 tärning grönsaksbuljong

kokta kikärter ca 400 g

ev ketchup/tomatpuré

ev balsamico

salt och peppar

 färsk koriander

1. Skala och skiva löken tunt. Kärna ur och klyfta äpplet tunt.

2. Skölj potatisen noga men lämna skalet kvar. Skär i klyftor.

3. Fräs lök, äpple, potatis och linser i rapsolja tillsammans med kryddorna några minuter.

4. Häll över krossade tomater och vatten. Tillsätt buljong och låt småkoka under lock i ca 15-20 min.

5. Tillsätt kikärter och smaka av med ketchup/tomatpuré, balsamico, salt och peppar.

6. Garnera med färsk koriander

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.