Jordgubbar, färskpotatis och regntunga skyar

Sitter och lyssnar på Sommar i P1 med Västerbottens Torgny Lindgren medan jag kikar på bilderna från midsommar.

Ja visst vart det allt som en midsommar ska innehålla. Släkt och vänner, jordgubbar, sill, färskpotatis, regn och en stilla ljus natt som aldrig tycks ta slut. Vi vaknade upp i sommarstugan och tog en skogspromenad innan frukost. Sedan blev det midsommarlunch där ute i de ångermanländska skogarna. Bland annat en jordgubbstårta med lemon curdfyllning, veganska korvar och en midsommarsallad.

Till middagstid tog vi oss upp till Nordmaling och firade midsommaraftonen medan de tunga dimmorna rullade in från havet. Vi försökte få upp en röding för att lägga på grillen men det slutade med en fisketur i frysen efter en öring. Gott blev det dock. Västerbottenostpaj och currysill stog också på bordet. Till efterrätt en fantastiskt god marängtårta med hallon och chokladfyllning.

Jag har ju fått till vana att utropa:

Härliga sommar!

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.