Västerbottensostpaj
Eller vb-paj som man också kan säg. Mycket gott med gräddfil och tångkaviar eller kallrökt lax.
Vi har ju en del att vara stolt över här uppe i Västerbotten och västerbottensosten torde ju få vara med där. Jättegott att göra t ex paltmuffins med en massa vb-ost eller varför inte använda den till pizza och gratänger.
Men åter till pajen:
Västerbottensostpaj, 6 port
Pajdeg:
125 g Norrmejerier Smör
3 dl vetemjöl
1 msk vatten
Fyllning:
150 g riven Västerbottensost
3 ägg
2 dl Norrmejerier Vispgrädde
salt och svartpeppar
1. Mixa ihop smör och vetemjöl till pajdegen. Tillsätt vatten och mixa ytterligare.
2. Sätt på ugnen på 225 grader och tryck ut degen i en pajform (24 cm). Nagga botten och förgrädda skalet i ca 10 min.
3. Vispa ägg och grädde. Tillsätt den rivna osten. Smaka av med salt och peppar.
4. Häll fyllningen i pajskalet och grädda i ca 20 min tills pajen har stelnat.
5. Låt svalna. Går bra att förbereda dagen före och servera kall.
Senaste kommentarerna