Kurerar med vitlöksjuice

 

Jag har gnällt lite för lite här bloggen känner jag.

Riktigt ordentligt förkyld är jag och jag råkar dessutom vara riktigt ordentligt dålig på att vara sjuk. Den sista veckan innan terminen startar tycker jag att man borde få vara frisk! Så nu försöker Alice Babs och jag hålla Ett glatt humör med lite swing it-musik och hitta på desperata hälsokurer.

Att använda vitlök som huskur vid förkylning är ju gammalt som gatan. Och det finns faktiskt belägg för det. Löken innehåller en kombination av svavelhaltiga ämnen som fungerar som antioxidant och som stärker immunförsvaret. Vitlök är bakteriedödande och när man tänker efter så borde man börja använda det mera i ett förebyggande syfte.

Vitlöken tycks även vara lösningen på våra klimatproblem. Brittiska forskare har matat kor med en massa vitlök och ämnet allicin i löken har visat sig sänka metangasutsläppen från kossorna med 40 procent. Vad säger ni om det? Läs mer här

Funderade ett tag på hur jag skulle få i mig en massa vitlök. Det självklara valet blev i en morotsjuice såklart! Hur ska man annars få ner

5 st morötter,

1 äpple,

1 päron,

3 klyftor vitlök

och

1 stor bit ingefära på en och samma gång?

Juicen blev riktigt god faktiskt!

 

Etiketter: , ,

2 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.