Vegopizza bolognese och fänkålssallad lemonstyle

Pizza utan ost, kött och som inte dryper av fett? Kan det vara gott?!

Kompis, jag lovar dig, den här pizza är hur god som helst!

Man får t o m fuska och använda en deg som inte behöver jäsa = du har en krispig, smaskig pizza på nolltid!

Gör dock inte som jag som fick hjärnsläpp (pga lågt blodsocker) och la den stackars färska bladspenat och de färska kryddorna på pizzan innan jag stoppade den i ugnen och därigenom skapade något som liknade frasiga höstlöv som topping. De ska på efteråt! Tillsammans med en god kallpressad rapsolja och flingsalt. Mums!

Man vill ju inte verka allt för mycket som en dietiststudent men jag älskar den här salladen och den passar perfekt till en pizza! Aromatisk fänkål, hemodlade morötter och massa citron i en vinägrette. Prova gärna med hackad koriander också 🙂

Vegopizza bolognese med champinjoner, karameliserad lök och spenat, 1 pizza

1 pkt sojafärs (ICAs Gott liv är en favvo)

3 msk tomatpuré

rapsolja

3 msk vatten

1/2 tärning buljong alt lantbuljong

svartpeppar

färska champinjoner

1 liten gul lök

 

ett knippe bladspenat

färska kryddor t ex timjan, mejram

kallpressad rapsolja

flingsalt

 

Botten:

3 dl vetemjöl

1 tsk bakpulver

1 dl vatten

2 msk rapsolja

1. Stek sojafärsen. Tillsätt tomatpuré, vatten, buljong och låt småputtra. Smaka av med peppar.

2. Skala, halvera och skiva den gula löken. Stek löken i rapsolja ca 10 min tills den blivit riktigt mjuk.

3. Skiva champinjonerna.

4. Blanda ihop mjöl och bakpulver i en skål. Tillsätt vatten och rapsolja. Knåda ihop till en deg och kavla ut till en cirkel, ca 25 cm i diameter.

5. Lägg botten på en plåt och bred ut sojafärsåsen. Toppa med champinjoner och lök.

6. Grädda i 15 min, 250 grader.

7. På med bladspenat, färska kryddor, rapsolja och flingsalt.

 

Fänkålsallad lemonstyle

1 fänkålshuvud

2 morötter

2 ekologiska citroner

1,5 dl kallpressad rapsolja

salt, peppar

1. Skär bort de gröna stjälkarna på fänkålen. Dela huvudet i 4 delar och skiva tunna skivor.

2. Skala morötterna och dela dem i två delar. Skär tunna skivor på längden alt julienne.

3. Lägg fänkål och morötter i en skål. Blanda ihop vinägretten och häll över.

 

 

 

 

 

Etiketter: , , , , ,

3 kommentarer

 1. Sofia - Hildas Hem

  Hej Anna! Jag tror inte att jag någonsin har skrivit en kommentar här hos dig förut men jag vill bara säga att jag uppskattar din blogg mycket och idag visar jag dessutom det i min blogg då jag skriver om Matglad.
  Tack för all inspiration.

  Hoppas att du får en fin dag!
  //Sofia

 2. emmaluu

  Ja jag gick till en skogsdunge på umedalen och letade. Var ute ganska länge men det vare värt! Nu ska jag tömma skogen hos pappa på svamp också har jag tänkt. Lite lättare för mig att hitta skog där 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.