Fredagsmiddag på butternut

 

Vegideli schnitzel, hemodlad mandelpotatis, gröna ärtor och en len butternutpuré med rostad vitlök. Enkel mat lagad med kärlek kommer alltid att smaka gott kom jag och sambon överens om igår!

Kändes nästan lite som en amerikansk middag över det hela men denna vegetariska variant blev fräschare och mer miljövänlig.

Vatten är en oslagbar måltidsdryck och i vasen fick de vackra mangoldbladen rymmas med en luktärt.


Butternutpuré med rostad vitlök

1 st butternut squash/ pumpa

2 st små morötter

2 stora klyftor vitlök

rapsolja

1,5 dl lätt oatly iMat

salt och peppar

1. Skala butternutsquashen, morötterna och vitlöken.

2. Skär squashen och morötterna i lika stora bitar och lägg i en ugnsform tillsammans med de två vitlöksklyftorna.

3. Ugnsrosta i ca 45 min i 200-225 grader. Rör om då och då. När allt är mjukt  och fått lite färg är det klart.

4. Mixa de rostade grönsakerna till en jämn puré och tillsätt havregrädden. Tillsätt ev mer om det behövs.

5. Värm upp purén igen samt smaka av med salt och peppar.

 

Etiketter: , , , ,

En kommentar

Lämna ett svar till LORISSA LOVEBOMB Avbryt svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.