Tofubiffar och vegansk brunsås


När det gäller vanliga färsbiffar med brunsås, potatis och ev lingonsylt så tycker jag väl det kan vara en aningens tråkigt. Men när man som oftast inte äter kött så kan det ju faktiskt vara kul att forfarande få laga till gammal hederlig husmanskost, fast på ett roligare samt djur- och miljövänligare sätt!

Nu ska ni inte tro att det inte händer något i köket här hemma bara för att det inte uppdateras så ofta här på bloggen. Joodå visst händer det saker men däremot tas inga bilder, recept skriv inte ner osv. Förhoppningsvis så blir det ändring på den saken snart. Ett hett tips är ju att använda Bloglovin (se knapp tiill höger) så får du veta när det kommer ett nytt inlägg och slipper kolla varje dag.

Som sagt är jag just nu himla dålig på att skriva ner recept så dessa tofubiffar måste jag nog försöka laga igen. Men de är iaf gjorda på ett paket tofu från alpro, hålls ihop av NoEgg och är smaksatta med timjan. Typ så mycket kan jag säga… En vegansk brunsås tycker jag de flesta skulle kunna unna sig. Vegan eller icket för den är god, smal och bra mycket nyttigare än orginalet.

 

Vegansk brunsås, ca 4 port

2 msk mjölkfritt margarin
2 msk vetemjöl
4 dl kallt vatten
1 msk vegetarisk lantbuljong (utan palmolja)
en skvätt soja
3 msk havregrädde (Oatly iMat)
salt, svartpeppar

1. Smält margarinet i en kastrull.
2. Ta av plattan, ha i mjöl och lite av vattnet och vispa samman. Tillsätt resten av vattnet och vispa ihop ytterligare.
3. Ställ kastrullen på plattan igen, tillsätt buljong, häll i sojan och havregrädden. Vispa medan det kokar upp, sänk sedan värmen.
4. Låt puttra ett par minuter, rör om då och då.
5. Krydda med lite salt och svartpeppar. Smaka av och servera!

 


Etiketter: , , ,

En kommentar

  1. NinaS.

    Jag måste prova att göra mina tofubiffar med noEgg nån dag, känner mig nyfiken på den produkten!! Tycker du att det är det bästa veganska bindemedlet?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.