Mats Nilsson, L

Sensommartankar

En strålande sensommardag. Jo, jag VET att det är september, men när partijackan blev för varm i valstugan, tycker jag nog att det är sommar ändå. Fick bli en väst istället.

Läser om hur nättroll, både ryska och åkessonska, tagit över stora delar av den digitala debatten. Inte minst på detta forum. Om man skulle ha några illusioner om vilken mentalitet som präglar Jimmie Åkesson och de brunblå dårarna, försvann de nu.

Det är DE som splittrar landet och piskar upp en mentalitet av osäkerhet, och inte något ”etablissemang”. De som talar om att hålla ihop landet. ägnar sig åt precis raka motsatsen. Det är bara att inse den misstro man känt och känner gentemot Åkesson, inte på långa vägar matchar verkligheten. Nazisterna är mycket värre än de flesta antagligen trott. Det är med det ungefär på samma sätt som kommunisterna i Sjöstedts parti och deras demokratiska trovärdighet.

Det torde vara samma sak med den misstro mot Hitler som Frankrike och Storbritannien känt under 30 – talet och det uppvaknande som skedde i september 1939 då Naziregimens trupper invaderade Polen. Just den här dagen, den 3 september 1939, var det nog. De båda länderna förklarade Tyskland krig. Då tog det nästan fem år att slå ner fascismen. Demokratiska krafter får inleda motsvarande strid nu här i vårt land. Återstår att se hur lång tid det tar att kämpa ner Åkesson och se till att han ”återvandrar” till Blekinge.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.