Mats Nilsson, L

Framtidstankar

Läser i Ny Teknik om de omvälvande förändringar som stundar inom ekonomi och arbetsliv kommande år. Många jobb försvinner, andra tillkommer. Energiförsörjningen i allmänhet och elförsörjningen i synnerhet, står inför minst sagt stora utmaningar. Här, såväl som på andra områden, kommer det krävas en hel del av regeringen, vilken det nu blir.

En intressant sak är att framtidens sätt att legitimera sig troligen blir med den egna kroppen. Drar mig till minnes att en mittenkollega i politiken här i Umeå i ett inlägg funderade på om han kunde legitimera sig med en valaffisch i vallokalen, när han nu glömt sitt leg.

I framtiden behövs kanske inte det. Då kommer identifikation med hjälp av iris, alltså regnbågshinnan i våra ögon. Undrar just hur Åkesson och hans gäng ska tackla dessa frågeställningar. Är det kanske skillnad på svenska ögon och andra?

Onda blickar blev antagligen växlade mellan fransmän och britter den 13 september 1759 när slaget om Quebec i Kanada avgjordes. Britterna vann, men det blev en seger som i slutändan blev ganska dyrköpt. Krig är kostsamt, och de höga skatter som togs ut av kolonierna i det som skulle bli USA, väckte ont blod. Det blev uppror och till sist tvingades britterna att ge upp.

Konstigt. Varför tänker jag på Stefan Löfven när jag tar del av detta?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.