Mats Nilsson, L

Stödparti eller inget alls

Ännu en vacker höstdag. Frost i natt. Känns aningen ovant efter 27 grader medelhavsvärme. Förbereder mig på en panelinsats. Nej, det har inget med politik att göra, utan det ska bytas panel på några ställen på garagen här på området.

Ska dock också sticka ut hakan apropå regeringsfrågan. S upprepar envist att man inte vill bli ett stödparti. Svaret blir då, eller borde i varje fall vara: jo, det får ni nog bli om ni ska vara med alls. Vänstersidan (inklusive mp) är historiskt svag och samlar inte ens 40 procent. Tiden då s kunde diktera tingens ordning är förbi.

Nu tror jag förstås inte att s vidgår detta. Det kan i sin tur innebära att raset fortsätter och att man reduceras till en obetydlighet, något som hänt med flera socialdemokratiska partier runtom i Europa. Så därför: stödparti eller kanske inget parti alls att räkna med.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.