Mats Nilsson, L

En dag att minnas

Så har då Löfven misslyckats – igen. När nu snart M och S har försökt utan att lyckas, kan det vara dags att passa bollen vidare till mittfältet.

Det tar tid att bilda regering. Så är det på de flesta håll. Och att demokratin kan vara aningen trög ibland, är välbekant. Men, som Churchill uttryckte saken: demokrati är en usel styrelseform Det är bara det att de andra är ännu sämre.

Det kan vi påminna oss själva om i dag, den 29 oktober. Det var den dagen 1863 som Röda korset bildades. Bakgrunden var erfarenheterna från slaget vid Solferino fyra år tidigare. Ett slag vars följder grundaren Henri Dunant sett med egna ögon.

Slaget var en del av det italienska frihetskriget, som slutade med att Italien enades. Något som faktiskt inte hade hänt sedan Romarrikets fall mer än tusen år tidigare. Att försöka med våld undertrycka folk som inte vill underordna sig den styrande makten, har sådana här följder. Det borde dagens despoter begrunda.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.