Mats Nilsson, L

Missbedömningar

Läser att MP: s tidigare gruppledare gått över till M. Vänstersvängen partiet har gjort avgjorde tydligen saken. Intressant att han upptäckte det efter bara 20 år i partiet.

Han anger också att M: s miljöpolitik är bättre än MP: s. För många ter det sig nog svårt att förstå, men faktum är att, det är åtminstone min erfarenhet, miljöpartister i allmänhet inte kan särskilt mycket om miljöpolitik.

Innan det kommer en störtflod av invändningar om miljöpartister som kan uppvisa akademiska meriter på miljöområdet, kan jag säga att jag inte tvivlar på just den saken. Men att kunna allt om vattenlevande organismer innebär inte att man förstår sig på själva politiken. Tvärtom, har man alltför ofta gjort det bästa till det godas fiende. Det envisa motståndet mot EU – medlemskapet är väl det tydligaste exemplet.

Så då kanske bytet till Kristerssons parti passar honom bra. Fast M i mitt tycke aldrig har visat några framfötter i miljöpolitiken. Snarare tenderar också de att vanligen ha fått saker och ting om bakfoten.

En som också gjorde missbedömningar var Rommel när han besegrades av britterna vid el- Alamein den 2 november 1942. Det var en av vändpunkterna under kriget. Några veckor senare gick ryssarna till motoffensiv vid Stalingrad. Hitlerysklands expansion vare bruten, och det som återstod var endast reträtter.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.