Mats Nilsson, L

Återvinning

Storhandling i dag. Det tog sin tid, men nu är det klart. Samtidigt skulle skräp dumpas i återvinningen som, fördelaktigt nog, finns vid affären. Det blir rätt mycket på en vecka.

Återvinning, ja. När man läser Löööfs ”kravlista” för att släppa fram Löfven, slår det en att här har vi återvunna liberala krav. Och de duger nog länge än, för de har ju inte kommit till praktisk användning.

Det här är ju saker som borde ha drivits fram under de åtta år chansen fanns. Men se, det blev inte mycket av med den saken. Energin tog helt slut under andra mandatperioden. Och det var ju verkligen trist, då det ju faktiskt var första gången under hela efterkrigstiden som en borgerlig regering blivit omvald.

I den, smått hysteriska, debatt som en del ägnar sig åt i sin iver att genom något slags besvärjelseliknande mantra förespråka en alliansregering som inte går att förverkliga, hörs brösttoner om den fantastiska politik som alliansen förde. Trots att det ju inte var så värst mycket som hände under de sista fyra åren.

Hur det här kommer att sluta, är fortfarande skrivet i stjärnorna, men en sak är säker: När demokratin som sådan faktiskt är underattack är det inte läge att gråta över varken spilld mjölk eller alliansregering. Mjölkförpackningen och regeringskonceptet kan lämpligen stoppas i återvinningen så att de kan användas längre fram.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.