Mats Nilsson, L

Ny verklighet

Partiledardebatt i ett nytt politiskt landskap. Verkar som om en del fortfarande är litet vilsna, medan andra tvärsäkert lovar att de minsann vet vad de alltid har vetat, etc, etc.

Det mesta var likväl förutsägbart, men en liten detalj stack ut. I ett replikskifte med Löfven tjatade EBT om äldreomsorgen, trots att Riksdagen knappast har det direkta ansvaret för den saken.

Det som var anmärkningsvärt var att KD – ledaren dömde ut de kommunala kollegorna som varande helt oförmögna att prioritera äldreomsorgen utan istället ägnar sig åt diverse skrytbyggen. För att få ordning på det, krävs tydligen riktade statsbidrag.

Exempel på kommunalt slöseri, saknas inte. Men det är ändå märkligt att EBT hänvisar till de egna kommunala erfarenheterna och tydligen skulle vilja att hon och andra kommunpolitiker helst skulle bakbindas då man tydligen inte klarar av det man är satt att sköta. Hon dömer ju då ut sig själv.

Men, men. Det kanske beror på den vilsenhet som präglade en del av debatten. Några som också fick erfara en ny verklighet var danskarna den 30 januari 1658, då svenskarna marscherade över Stora Bält och på så sätt kom att erövra hela det tidigare Östdanmark.

Det skulle dröja innan det stod klart att maktbalansen i Norden hade ändrats i grunden. Återstår att se hur lång tid det tar innan det nya politiska landskapet sätter sig i dagens Riksdag.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.