Mats Nilsson, L

Krig och fred

Träningen på gymmet, det vill säga Tegs hälsocentra,l avklarad. Ett timslångt pass tar på krafterna, men det känns alltid bra när det är avklarat.

Och så var det alltså skärtorsdag. Minns att jag under uppväxten undrade över varför den hette så. Något svar fick man inte, men nu vet jag åtminstone att ordet ”skär” i det här sammanhanget har med rening att göra.

Den processen är nu inledd. Den trogne hjälparen, robotdammsugaren Roald, har fått gå runt medan jag själv försöker plocka undan så att inget ska vara i vägen.

För de svenska trupperna i kriget mot ryssarna 1808 var det säkert också en del hinder i vägen just denna dag, den 18 april 1808. Men man lyckades faktiskt att slå ryssarna i slaget vid Sikajoki. En av de få framgångar som svenskarna hade under det kriget. Tur att det är fredligare såhär drygt 211 senare.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.