Mats Nilsson, L

Härjningar och terror

Alla har vi väl tagit del av hur terrordåden har drabbat Sri Lanka. På den tiden det begav sig gick krigföringen ut på att föröda fiendens territorium så mycket man kunde. Både som hämnd för fientliga härjningar och för att försvaga motståndaren. En del tycks ha blivit kvar på den nivån.

Sverige är i dag ett fredligt land, men förr i tiden var vi lika bra på att härja som någon annan. Den 24 april 1660 slöt Sverige dock fred med Polen, Tysk-Romerska riket och Brandenburg. Fred med tre på en gång. Inte så dåligt. Fast man kan ju undra varför man alls skulle börja kriga. Härjningar blev det dock. Det är ett som är säkert.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.