Mats Nilsson, L

Den vidriga rasismen

I dag, den 25 april, är det 25 år sedan Nelson Mandela valdes till president i Sydafrika. Apartheidtiden var förbi.Den politik som hade förts där var väl det tydligaste exemplet på den vidriga rasismen.

Just föreställningen om att mänskligheten kan delas in i raser är lika seglivad som felaktig. Och den har fått katastrofala följder för många olika folk. Man ska givetvis inte inbilla sig att rasism är något som bara vita hyser vanföreställningar om, men då européerna har varit överlägsna när det gällt vapenmakt, är det likväl den rasismen som gjort den största skadan.

Tyvärr kan vi se hur rasism och främlingsfientlighet brer ut sig också här i Sverige. Igen. Inte minst kan vi notera en ökad antisemitism. Något som visar att det egentligen gör detsamma hur integrerade människor är.i ett samhälle. Det går alltid att hitta något skäl till att just den eller den gruppen ska misstänkliggöras.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.