Mats Nilsson, L

En dag att minnas

I dag är det en speciell dag: segerdagen. Den proklamerades som sådan av USA: dåvarande president, Harry S Truman (det var annat virke i den amerikanska statsledningen då jämfört med i dag).

Skälet till det var att var att kriget i Europa var slut. Den 7 maj 1945, dagen innan, hade Tyskland kapitulerat villkorslöst till de allierade.

Man kan säga att det europeiska inbördeskrig som pågått sedan 1914, med avbrott åren 1918 till 1939, hade fått sitt logiska slut. Och precis som det 30 – åriga kriget på 1600 – talet blev resultatet en till stora delar förödd kontinent.

Det finns alla skäl att påminna om dessa historiska omständigheter när det nu kampanjas inför valet till EU – parlamentet. Den partiledardebatt som hölls i dag i Riksdagen bjöd på beklämmande och lögnaktiga inlägg av bakåtsträvande krafter från både höger och vänster.

Värst är dock Åkesson, men från det hållet väntar man sig inte mycket annat. Men från KD – ledaren EBT hörs tongångar som gör att beteckningen ”SD – light” håller på att vara något av ett understatement.

Det var politiker av hennes sort som släppte fram Hitler till makten i Tyskland 1933. Det visade sig vara så lagom bra då. Varför skulle KD: s ”lagompolitik” vara bättre nu?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.