Mats Nilsson, L

Frälsande tankar

Ledarskiften är ofta nog plågsamma och konfliktfyllda. Den 3 juni 1436 slöts i Vadstena vapenstillestånd mellan Engelbrekts och kungens styrkor. Nu höll det ju inte så länge, utan striderna blossade upp igen, och Engelbrekt slutade sina dagar på en holme i Hjälmaren.

Många var det som hade trott på Engelbrekt som en frälsare från det förtryck man ansåg sig utsatta för, men därav blev det till sist intet.

Trots allt som sagts om faran i att sträva efter en partiledare som ska frälsa oss arma liberaler från ondo, det vill säga dåliga opinionssiffror, hörs det åtskilligt av sådana tongångar i den debatt som nu förs. Att det är sankta Sabuni, Erik den helige eller Johan den store som ska komma oss till hjälp.

I så fall, finns det inte mycket att hoppas.på. Så istället för att fråga vad en ny partiledare ska göra för just mig, borde alla tänka i termer av fråga sig själv vad jag kan göra för partiledaren, partiet och liberalismen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.