Mats Nilsson, L

Paneldebatt

Här på Böleäng pågår paneldebatten för fullt. Det handlar dock inte om Sveriges eller Liberalernas framtid, utan om hur och när panelen på våra garagelängor ska bytas ut och sedan målas. Ytterst handlar det om den modell som har tillämpats, att det har skett på ideell basis, är möjlig att tillämpa framöver.

På det sättet påminner det ändå om politiken, där idealet med folkrörelser av ideellt engagerade förtroendevalda fyller bänkarna i de politiska församlingarna, lokalt och regionalt, fortfarande ses som eftersträvansvärt. Vilket det förstås också är. Men då kräver det att livet i övrigt ska anpassa sig så att detta är möjligt. Och det är nog där det brister. Både när det gäller garagesnickeri och kommunala sammanträden.

För även om folk kanske jobbar färre timmar än förut, innehåller tillvaron så mycket annat som måste skötas. Inte minst om man har barn i huset. Där är det aktiviteter som man måste se till att de genomförs både vardag och helg.

Inte konstigt då att både RUT och ROT är attraktivt, liksom robotar som dammsuger, klipper gräs och tvättar fönster. Tyvärr dock inte på det sättet att det räcker med en maskin för att sköta allt detta.Åtminstone inte än så länge.

Tyvärr är det ju också så att apparater också kräver skötsel. Vår robotdammsugare Roald, håller på som bäst på övervåningen när detta skrivs, men krävde att dammbehållaren skulle tömmas innan han var beredd att sätta igång. Men nu är han igång, och tur är väl det för jag har inte tid med mer av det slaget just nu. Plikten kallar, det är bara att gå ut och riva ner den åldriga panelen så att vi kan få ditt nytt virke.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.