Mats Nilsson, L

Rykande färska tankar

Rökförbudet i centrala Umeå ifrågasätts. Frågan gäller om det är i enlighet med lagen eller inte. Bra om det blir en vägledande dom på området. Ironiskt nog är det en av L: s landstingspolitiker som står för överklagandet. För egen del hoppas jag att rökförbudet genomförs fullt ut. Skulle gärna se att det gick ännu längre.
Högermannen Ågren vill inte ha något tobaksförbud, men däremot vill han ju gärna köra bort tiggarna, så här är ett tips: om rökningen förbjuds i centrum, kan man ju lura på tiggarna en cigarett och på så sätt få ett skäl att köra iväg dem.
Tobaksbruk har genom åren varit föremål för en hel del kontroverser. Tsar Mikael I av Ryssland, den förste av ätten Romanov lär ha skurit näsan och läpparna av rökare och snusare, och tobak var givetvis förbjudet. Så de som nu klagar på förbudet borde inte gnälla så mycket. Hoppas att motståndet går upp i rök.
Rök syntes det säkert också, fast av annat slag när svenskarna slog de kejserliga styrkorna vid Wolfenbüttel den 19 juni 1641. Katoliker och protestanter var – och är – oeniga om mycket, men när det gäller tobaksbruk, brukar det inte föreligga några teologiska misshälligheter.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.