Mats Nilsson, L

Yrvakna insikter

Läser om den, i mitt tycke, något yrvakna insikten som nu verkar ha nått mer allmän spridning, att det inte finns någon verklig mångkultur i vårt land, utan olika förhållanden på olika platser. Det här har inte minst liberaler varnat för i en lång följd av år. Minns inte minst ungdomsförbundets kampanjer på 70 – talet i ämnet.

Det är en historisk sanning att allt vad integration heter börjar (och slutar) med jobb. Och det är ju inte minst där det har brustit. Det gäller för övrigt inte bara immigranter utan också de som befolkade och befolkar vår motsvarighet till rostbältet. Det vill säga mindre orter, som stationsorter i omgivningen av Kristianstad, som nämndes i en artikel nyligen. Där har Åkessons gäng sina starkare fästen, trots att partiet ifråga inte har någon som helst politik som skulle hjälpa upp deras situation.

Det här är helt enkelt något som måste åtgärdas. Hur det går när man envisas med att problemen inte går att lösa och försöker stänga problemen ute visade sig i fallet med apartheid i Sydafrika. Den 16 september 1795 tog engelsmännen Kapstaden från Nederländerna. Trots det blev det i förlängningen holländare som kom att sätta sin prägel på landet. Deras vanvettighet apartheid skulle ta lång tid att bryta.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.