Mats Nilsson, L

Ett litet hopp

Noterar i dag att det finns ett litet, med betoningen på litet, hopp om att kriget som Ryssland för mot Ukraina kan få ett slut. Det ska i varje fall bli samtal mellan tsar Putin och komikern som skämtat sig till presidentposten i Ukraina.
Ukrainarna borde ha tänkt sig för när de gick till valurnorna senast. Att välja amatörer vars främsta meriter är att ha gjort sig poppis på TV kan visa sig vara bekymmersamt. Det kan vi se i USA för närvarande. I alla händelser får man hoppas att inte Ukrainas president är eller kommer att bli köpt av ryssarna på samma sätt som Trump. Kanske kan just Trumps kontakter med Ukraina för övrigt bli det som får honom på fall.
Den 30 oktober 1941 inledde tyskarna sin belägring av Sevastopol på Krim. Staden föll i juli 1942, men 100 000 tyskar hade stupat i striderna. Den tyska pyrrhussegern kan ha varit det som fällde avgörandet för hela det ryska fälttåget. Ukraina och Krim var omstritt redan då, och hade varit det också tidigare. Vi får se om Krim och Ukraina kan bli det som orsakar orsakar bakslag för både Trump och Putin. Det vore väl något att glädjas åt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.