Mats Nilsson, L

Vintersysslor

En fin vinterdag. För det måste det väl vara när radion säger att det är – 8 grader nu på morgonen. Ett antal ärenden i dag som hade med vintern att göra skulle uträttas. Några plädar som tvättats skulle hämtas och vinterjackan som tjänstgjort så troget, gav plötsligt upp en funktion när dragskon på dragkedjan plötsligt föll ner på golvet. Bara att lämna in för reparation.
Så har nu skett och nu är det dags för litet kontorsjobb. Läser att den 5 november 1854 segrade britter och fransmän över Ryssland i slaget vid Inkerman under Krimkriget. Var nog inte så fridfulla vinterdagar för de inblandade.
Kriget kunde lika gärna kallas Östersjökriget, eftersom en hel del krigshändelser utspelade sig här i vår närhet. Bland annat använde västakterna Gotland som bas för en del krigsinsatser. Sverige ingrep inte, till ryssarnas förtret. Det var litet si och så med neutraliteten redan då. I alla händelser blev ett av resultaten av kriget att Åland förklarades för ett demilitariserat område. Något som faktiskt gäller än i dag.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.