Mats Nilsson, L

Dubbelmoralens parti

Ser att KD ska hemsöka stan i helgen. Riksting på gång. Med tanke på hur partiet har agerat på senare tid, skulle benämningen ”riskting” kanske vara mer passande.
Folk som står på den etiska grund som KD säger sig göra, brukar vanligtvis anse att det är syndigt att ljuga och att man bör visa barmhärtighet. Men det verkar inte vara något som tillämpas i EBT: s parti i dagsläget. Allra minst av partiledaren själv.
Samtidigt som det heter att den politik som Åkessons gäng står för är fullkomligt förkastlig, kan man gärna ha hjärtliga lunchträffar med ledaren för detta av före detta SS – män grundade parti. Och tillsammans tycks nu de två partierna vara rörande eniga om att några regnbågsflaggor blir det inte hissade i de fall där de sitter i kommunstyret.
Partiets etiska grund är tron på ett allsmäktigt väsen, som förr brukade sägas vara en gubbe uppe bland molnen, som styr allt här på jorden. Då hör väl rimligen också regnbågen till skapelsen? Och ändå tycker man tydligen inte om när fenomenet används som symbol för mångfalden i – just det – den jordiska tillvaron.
Det finns ett lämpligt ord för den typen av hållning: Dubbelmoral.
Den 7 november inleddes den statskupp som Lenins anhängare kallade oktoberrevolutionen. De var litet efter sig också när det gällde tideräkningen. Egendomligt nog delade och delar kommunisterna I Ryssland den bigotta synen synen på homosexualitet med ärkekonservativa politiker som Åkesson och EBT. Men det gör givetvis inte det hela bättre. Tvärtom.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.