Mats Nilsson, L

Ett okristligt parti

Läser att den okristliga Ebba Usch Thor, som förpestar atmosfären här i Umeå i dag när hennes efterhand okristliga parti håller ”riskting” här i Umeå, tycker att man ska ”stresstesta” systemet genom att låsa in de imamer som pekas ut som säkerhetsrisker av Säpo. Även om lagstöd för en sådan åtgärd saknas.
Så mycket för att följa lagar och förordningar, alltså. Om de här personerna verkligen har gjort sig skyldiga till något brott, ska de förstås lagsökas. Men av allt att döma går det inte att hitta något sådant. Det enda som har sagts är att de medverkar till ”radikalisering”, vad det nu kan innebära.
Om det nu var ett brott, skulle man kunna låsa in en hel del typer på både höger- och vänsterkanten. Man skulle kunna tänka sig uppvigling eller anstiftan till brott i så fall. Men något sådant har man åtminstone inte sagt hittills.
KD kan i dag också ses som en risk. En risk för demokratin. För vi vet vad som händer när man börjar att tumma på lagar och förordningar. Då är det fritt fram för de som aldrig har gett så mycket som en devalverad krona för demokratin.
Den 8 november inträffade det som gått till historien som kristallnatten i Tyskland. Detta på grund av allt glas som låg överallt efter att skyltfönster som tillhörde butiker ägda av judar hade krossats.
Sedan vet vi vad som hände. Det verkar inte som om KD: s partiledning har läst sin historia. Eller så försummade skolan de gick i att undervisa om denna mörka period.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.