Mats Nilsson, L

Hotande moln

Det verkar som om hotfulla moln tornar upp sig för partitoppen i S. Löfvens ”insats” i TV – programmet Agenda sågas jäms med fotknölarna av både vänner och fiender. Samma kritik får partisekreteraren vidkännas. Åtminstone efter vad som stod att läsa i dag.

Det som tidigare var ett slags garant och en metod för sammanhållning, alltså regeringsmakten, verkar inte vara tillräckligt längre. Ett grundskott var antagligen koalitionen med de gröna. Och när sedan januariavtalet bekräftade att partiet inte längre har makt att själv sätta någon dagordning, rågades tydligen måttet på en del håll.

Fortsätter det så här tyder mycket på att några huvuden kommer att rulla. Kanske till och med Löfvens eget. Något som lär påverka hela politiken.

Det är lätt att få folk att följa en så länge man verkar vara framgångsrik. Som när Karl XII den 20 november 1700 slog ryssarna vid Narva. Då var det idel framgångar, men det skulle, som bekant, inte vara Kalle dussins tid ut.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.