Mats Nilsson, L

Att missta sig

I september 2015 hände det som Bashar Mustafa hade fruktat länge. Ett gäng hejdukar från regeringspartiet klev in i hans kontor i Bagdad och krävde att han skulle lämna över sitt företag till dem. Om inte, skulle både han och familjen dö.
Det återstod bara en sak. Att fly. Via Turkiet och över Medelhavet hamnade han i Mora och Sverige med sin fru och son, som då var spädbarn.
Han fick en praktikplats på Morakniv i april 2016. Han blev exportchef, inriktad på Mellanöstern och ökade företagets export till regionen 14 gånger om.I dag arbetar han med sitt eget företag för att hjälpa företag här att öka sin export.
Det är alltså en sådan person och andra från Mellanöstern som Åkesson och hans gäng till varje pris vill hindra från att komma hit. Och om de ändå gör det, skicka tillbaka den fortast möjligt.
I förlängningen slåss Åkesson, likt Don Quijote, mot väderkvarnar. Vi har alltid rört oss över klotet sedan vi en gång lämnade Afrika. Att tro att den processen skulle gå att stoppa ter sig ungefär lika begåvat som att sätta igång och tömma Östersjön med en tesked.
Den 5 december 1941 förklarade Storbritannien Rumänien, Finland och Ungern krig. Dessa länder slöt upp bakom Nazitysklands anfall på Sovjetunionen. Just då såg läget allt annat än ljust ut för de allierade, men det skulle vända.
I just Mellanöstern såg många tyskarna som allierade som skulle hjälpa dem att göra sig av med britter och fransmän, som då styrde stora delar av regionen.
De misstog sig. Och de skulle missta sig även senare beträffande ryssarna. Något som förklarar mycket av läget som länder som Irak befinner sig i dag.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.