Mats Nilsson, L

Eftertankar

Läser i dag att brittisk mat till stor del handlar om fågel. Kyckling och, nu till jul, kalkon. Denna urgamla brittiska julsed är tydligen inte så gammal. Den uppstod på 30 – talet och fick pausas under kriget men är i dag en storindustri.
Industrin ifråga är dock beroende av utländsk arbetskraft, inte minst de förkättrade polackerna. Enligt uppfödarna skulle man aldrig få britter att göra det jobb som krävs med allt från slakt till plockning. Oron över vad Brexit kommer att innebära är därför stor.
som man bäddar får man ligga, heter det. Och om ingen plockning sker blir det nog varken fjädrar eller dun att vila på efter julmaten. En måltid där kalkonen alltså lyser med sin frånvaro.
Om några dagar går man till val i Storbritannien. Eftertankens kranka blekhet verkar prägla mycket av farhågorna inför valet. Eftertanke präglade dock inte händelserna i början av december 1941. Den 7 gick Japan till anfall mot USA i och med attacken mot Pearl Harbor. Den 9 december förklarade Kina Tyskland och Japan krig. Något som verkade aningen överflödigt i och med att japanerna sedan länge trängt in i Kina. Slutligen förklarade Hitler USA krig den 11 december.
Det blev sedan som Tage Danielsson en gång skaldade: ”Tredje riket blev aldrig störst. Hitler borde tänkt efter först.”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.