Mats Nilsson, L

Tidens gång

Läser att en, som det beskrivs, ”veteran” väljer att lämna politiken efter drygt 20 år som heltidspolitiker. Det handlar om Lotta Edholm.

Veteran, var det ja. Vad ska man inte säga själv i så fall? Jag minns att jag konstaterade att när Lotta valdes till ordförande i ungdomsförbundet att man nu hade fått en ordförande som var fem år gammal när jag den där augustidagen på 70 – talet klev in på partiexpeditionen i Umeå och tog steget att bli medlem. Tiden hade gått, då som nu.

Det har den också gjort sedan den 10 januari 1920 då Nationernas förbund bildades, alltså FN: s föregångare. Det internationella samarbetet i den formen fyller alltså 100 år i dag. Och nog kan det se litet skröpligt ut emellanåt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.