Mats Nilsson, L

Nyttigheter

Så var det ändå slut på julen. Julgranen blev nerklippt och resterna vilar nu i en plastsäck på uteplatsen i avvaktan på bortforsling. Svårigheterna med julprydnaderna är att de har en tendens att föröka sig. Inte ens fyra lådor i tillräckligt längre.
Efter en del möda är dock ändå allt (nåja, nästan) instuvat i hyllorna i garaget. Det krävdes dock att en hylla tömdes. Gamla skridskor ockuperade den, men nu ska de skänkas bort för att förhoppningsvis komma till nytta någon annanstans.
En som gjorde en enorm nytta för tusentals människor var Raoul Wallenberg. Ryssarna uppskattade dock inte hans gärning, utan grep honom i Budapest den 13 januari 1945. Stalin vägrade att tro att Wallenbergs arbetet skulle vara att rädda ungerska judar undan nazisternas dödsmaskineri. Det var bara en täckmantel för spioneri, menade diktatorn.
På sig själv känner man andra, heter det. Intressant är dock att notera att kommunisterna både här och på andra håll så länge förgudade denne massmördare. Den ekonomiska modell som han inrättade tror de, tyvärr, fortfarande på.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.