Mats Nilsson, L

Gåtfullt

Läser att Sjöstedt ska lämna partiledarposten och ansluta sig till hustru och barn på ambassaden i Hanoi. Det passar ju bra på mer än ett sätt. Då kan han ju på nära håll få erfara vad det betyder för ett land när den ideologi han förfäktar omsätts i praktiken.
Nordvietnam, och andra kommunistiska diktaturer, har av Sjöstedts parti alltid framställts som något av föredömen. Så vi får väl se vad han kan dra för slutsatser av flytten.
Den 16 januari 1547 kröntes Ivan IV, som skulle gå till historien som den förskräcklige, till tsar i Ryssland. Det är helt i sin ordning av det tankesätt som Marx utvecklade föll i ond jord för Lenin och andra som kom från att land präglat av tyranni. Men varför människor här i Sverige och andra demokratier faller fört tyrannernas locktoner är och förblir en gåta.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.