Mats Nilsson, L

En god rätt

Så var det fredag. Dagens pass i bassängen avklarad för att ge utrymme för litet fredagsmys. Biff Stroganoff får det bli. Det var ett tag sedan.
Till lunch blev det pyttipanna. Tydligen en rätt som Åkesson inte anser vara ätbar. Detta med anledning av att den förda politiken i partiledardebatten beskrevs som ”pyttipannapolitik.
Det nya högerlocket i svensk politik gör allt vad den förmår för att sprida bilden av att januariavtalet innebär en splittrad och ofullständig politik. Just därför kan man undra hur metaforen om pyttipanna passar in.
Sanningen är ju den att Pyttipanna är en både god och allsidig maträtt. Här finns både kolhydrater, fett och proteiner. I löken finns vitaminer och om man inte tycker att det räcker kan man komplettera med rödbetor och kanske ett stekt ägg.
Det är faktiskt aningen svårbegripligt varför M och KD är så hårda i sina omdömen om JA. Reformering av såväl arbets- som bostadsmarknaden är knappast något de motsatte sig i den senaste valrörelsen.
Och om det nu var så att slantarna till kommuner och regioner inte räckte, varför prioriterade man bort detta i den budget som man – faktiskt – fick igenom? En budget som dessutom innebar ett slags torped mot arbetsförmedlingen. Det som följde var tydligen så motbjudande att man kände sig tvingade i att gå ihop med Sjöstedts gäng för att sätta stopp för det haveri man själva framkallat.
Liberaler brukar anklagas för att kluvna. Men utan tvekan är L i det här läget ett under av klar helhet jämfört med de forna alliansbitarna till höger som i dagsläget framstår som schizofrena.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.