Mats Nilsson, L

Underligt

Så har det då hänt. Igår kväll kom så frånfället. Plötslig mobildöd, kan man kanske kalla det. Det var bara att göra något åt det. Ett besök i mobilbutiken bekräftade det jag redan hade förstått. Det var dags att investera i en ny telefon. Men det fanns kanske en strimma av hopp att rädda det som fanns på telefonen, så man skulle befrias ifrån att börja från början med allt vad appar heter.
Efter några knapptryckningar verkade det som om den gamla luren kom till liv. Hurra! Transplantationen av uppgifter och appar skulle kanske vara möjlig ändå.
Men, men. Den vägrade att komma ur startläget. Inget att göra, alltså. På min fråga vad sådant här egentligen kan bero på, blev svaret: ”Teknikens under”. I klartext: ”Ingen aning”. Ja, nog är det underligt alltid.
Den 22 januari 1949 tågade Maos kommuniststyrkor in i Beijing. Inbördeskriget var slut. Till följd av ett antal missgrepp från västmakterna och Maos hänsynslösa slughet att se till att nationalistarméerna fick ta stöten mot japanerna, hade så kommunisterna tagit makten i världens folkrikaste land.
Inte heller då kom man ur startläget. Varför det nu då? Tja, de såg det väl inte komma.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.